Scroll to Content

Villan – Förfallet och övergiven

Ett snabbt besök till ett övergivet och förfallet hus som har sett bättre dagar. Växtligheten på tomten hade tagit över ganska rejält ,och det syntes att det var länge sen folk hade bott där. Men att stället har varit välbesökt den senaste tiden finns det iförsig några tecken på ,men skadegörelsen var faktiskt inte så stor som tur var. Oftast får dessa platser inte stå orörda allt för länge.

Det fanns nästan inga grejer kvar i huset ,förutom några småsaker och en halvdålig säng. En hyfsat stor villa på två våningar + vind och källare. Färgen i taket hade på många ställen torkat och smulats sönder och bitar av det fallit till backen. Detta besök var inte inplanerat utan var vara någonting som vi körde förbi påväg mot en visning av ett större bergrumInnan vi vågade oss in på tomten så pratade vi med grannarna som bodde i närheten av huset om de möjligtvis kände till historien av denna övergivna plats. Enligt dem så har huset stått tomt ett bra tag och att titta in för att ta några kort störde inte.

Huvudentrén ligger ut mot den större vägen och tomten omger huset på alla sidor. Väl inne på den stora tomten så fann vi en massa skräp och gamla fälgar som säkerligen hade legat där ett bra tag. Gräset var högt och allt på fastigheten var väldigt slitet och i dåligt skick. Väl på baksidan av huset gick man upp för en liten trappa upp till bakdörren. Den var risig och handtaget hängde med bara någon skruv, dock så stod dörren på glänt så det var bara att stiga på.

Ingen av de båda våningarna innehöll inte så mycket möbler, det mesta var bortplockat. Endast ett par prylar låg utslängda längs med golven. Väl uppe på övervåningen i huset fann man en barnvagn och en docka som någon glömt. Bilderna nedan visar lite av hur platsen såg ut.

Det övergivna sjukhemmet

Ta gärna en titt på det övergivna mentalsjukhuset som är lite större än Säters fasta paviljong och som faktiskt var lite obehagligt att beträda insidan hos.

Säters mentalsjukhus

Kika gärna in artikeln om Säters mentalsjukhus som är ett liknande boende som detta, dock något äldre. Känslan att gå inne i den fasta paviljongen är riktigt häftig.

Leave a Comment