Från hemligt berg till övergivet hus

Den övergivna villan

Jag och en vän hade varit och fotat ett större bergrum och kom åkandes längs med riksvägen då vi fick syn på detta övergivna hus som stod i ett krön intill vägen. Vi vände en bit bort för att sedan åka tillbaka och se om det verkligen var övergivet eller ej. När man kom närmare såg man att dörren stod öppen och att tomten var dåligt omhändertagen. Vi gick ur bilen och närmade oss huset ,som fortfarande hade en hel och fin fasad där färgen fortfarande satt kvar.

Vi började med att sticka in huvudet lite försiktigt innanför ytterdörren och ropade för att höra om någon ägare fanns inom räckhåll ,men inget svar kom. Några ytterligare steg in i hallen fick man en överblick av den undre våningen som var tömd på det mesta av inredningen bortsett från ett par soffor och köksdetaljer. Det är förvånansvärt fint härinne med tanke på att de flesta övergivna hus brukar bli vandaliserade ganska fort.

Skräcktankar

På den nedre våningen som också var entréplan fanns det fyra rum och en hall. Det är för mig lite oklart hur det var fördelat med vardagsrum, matsal m.m. då inte mycket talade om hur det hade sett ut tidigare. En toalett fanns då inte, endast ett utedass en bit längre bort på tomten fick räcka för den här bostaden. I ett utav rummen som jag tror har varit köket i denna övergivna bostad fanns en lucka i golvet som såg lite mystisk ut. Vi tittade på varandra och sa på skoj att ägaren möjligtvis kunde ligga därnere ,precis som i en skräckfilm. Sakta öppnade vi luckan och fick se en trappa leda nedåt i mörkret.

Till den övre våningen fanns endast en enkel stege som hjälpmedel. En titt upp mot den övre våningen från det undre plan talade om att man inte hade bosatt sig häruppe då man inte klätt in det stora rum som fanns med någonting. Det blir säkerligen lika kallt häruppe som ute då ingen isolering fanns. När man hade kommit upp så långt på stegen så man kunde snegla in i rummet så var det första man såg ett par fåtöljer samt ett mindre bord vid fönstret på ena gaveln.

Det kändes lite som ett hus taget från en skräckfilm gällande den övre våningen. Fåtöljerna kändes inte som att de passade in häruppe. På en av takbalkarna fanns en längd rep kvar och genast började man fundera på om någon använt detta till att ta sitt liv på. Dessa tankar fanns kvar i huvudet en stund p.g.a. de fläckar som fanns precis under. Men som sagt, jag har ingen aning om någon har tagit sitt liv just där. Troligtvis var det någonting helt annat.

Kika in andra artiklar med liknande anläggningar.

Säters Mentalsjukhus

Ödehuset

Övergiven, övergivet hus
Detta är då framsidan på tomten. Ytterdörren står på glänt och ingenting finns i närheten.
Övergiven, övergivet hus
Väl inne i husets bottenplan fanns ett fåtal rum. Detta såg ut att vara en del av köket och dess tunga matlagningsverktyg.

Övergiven, övergivet hus
En ensam soffa i ett skonsamt skick fanns kvar i ett utav rummen som troligtvis var matsal eller vardagsrum.
Övergiven, övergivet hus
En annan vinkel på soffan och en del av den öppna spisen. Det andra rummet i bild är köket.
Övergiven, övergivet hus
En fin eldstad med tegel som fortfarande har veden kvar i mitten.
Övergiven, övergivet hus
Det fanns som sagt gott om eldstäder i detta hus. Tre stycken som skulle kunna värma upp de olika rummen.
Köket och den mystiska luckan i golvet. Här fick man direkt fram tankar från olika skräckhistorier där folk blivit kvarlämnade i källaren.
Köket och den mystiska luckan i golvet. Här fick man direkt fram tankar från olika skräckhistorier där folk blivit kvarlämnade i källaren.
Övergiven, övergivet hus
Det var inte alls mycket vandalisering på detta hus. Detta trasiga fönster kan möjligtvis vara det enda, om det nu inte är en fågel som flugit in.
Övergiven, övergivet hus
Fåtöljerna på övervåningen som troligtvis stått tillsammans med soffan där nere. Lite kusligt.

Övergiven,övergivet husIMG_8340

2 Comments

Leave a Comment